Met de auto op vakantie naar Friesland

Als je met de auto op vakantie naar Friesland gaat.

Wie van water, Friese Meren en watersport houdt, gaat met de auto op vakantie naar Friesland. Bijvoorbeeld voor een watersportvakantie Friese Meren, zoals het Sneekermeer. Als je een vakantiehuis met aanlegsteiger aan de Friese Meren zoekt, kijk dan eens op de website vakantie-watervilla.com.  Daar kan je ook een watervilla op één van de vakantieparken aan de Friese Meren huren.

Zonder file op weg met auto naar Friesland.

Als je geen zin hebt om in de file te rijden, dan kan je het beste de rondwegen rond Amsterdam vermijden en niet in de spits naar het hoge Noorden rijden. Probeer ook de maandag te vermijden want dat zijn meestal de drukste dagen met de meeste files. Binnenkort ( half maart 2020 ) kan je nog maar maximaal 100 kilometer op de Nederlandse snelwegen rijden en met een boot en trailer achter de auto is dat al best een behoorlijke snelheid.  Probeer ook de vrijdagmiddag te mijden als je met de auto op vakantie in Nederland gaat. De meeste mensen die een vakantiehuisje of villa aan de Friese Meren hebben geboekt doen dat voor een lang weekend of week van vrijdag tot vrijdag.

Geen eigen boot?? Geen punt, huur een sloep of zeilboot.

Met een boot achter je auto rijden is best vermoeiend en eist de nodige rijervaring. Het kan dan ook een overweging zijn om een sloep of zeilboot in Friesland te huren. Dat bespaart je veel rijtijd en tegelijkertijd zorgt dat voor veel gemak. Als je verhuuradressen van boten in Friesland zoekt, kijk dan eens naar de mogelijkheden die de vakantieparken met bootverhuur in Friesland bieden. Op een aantal van deze parken hebben ze ook een eigen jachthaven. Dat maakt een vaarvakantie Friesland nog aantrekkelijker.  Vind hier een vakantiepark Friesland met bootverhuur. Je moet je wel kunnen legitimeren en een borgsom betalen. Ook is soms een vaarbewijs vereist.

Goed verzekerd op reis.

Ook met een autovakantie binnen Nederland moet je goed verzekerd op reis zijn en met name je aansprakelijkheidsdekking in orde hebben. Als je een autoverzekering hebt, zit die WA dekking er automatisch in. Voor een vaarvakantie moet je even je assurantie adviseur raadplegen. Als je met de boot, sloep of zeilboot onverhoopt een ongeluk veroorzaakt, moet je goed verzekerd zijn.