Voordelen van zwemmen

villa met buitenzwembad

Zwemmen is perfect voor je mentale en fysieke gezondheid. Water is een sport met weinig impact die meer weerstand biedt dan oefeningen op het droge en het heeft een therapeutisch verkoelend effect op het lichaam dat bijdraagt ​​aan de vele voordelen ervan. Zwemmen is vooral een sociale sport. Zwemmers van alle leeftijden kunnen samen lessen volgen, samen trainen of met een coach in het zwembad werken. Zelfs als je thuis een zwembad hebt, is het de plek waar je samenkomt met je vrienden en familie. Uit een onderzoek bleek dat samen sporten en socializen leidt tot een betere mentale gezondheid.

Zwemmen leert doeloriëntatie

Zwemmers worden doelgericht in hun persoonlijke en professionele leven. Zwemmen geeft kinderen en volwassenen iets om naar te streven. Of het nu gaat om een ​​kickboard over het zwembad trappen, een rondetijd verbeteren of herstellen van een blessure met waterrevalidatie, het stellen van doelen en het bereiken ervan is de sleutel. De vaardigheden die zwemmers in het zwembad leren om dergelijke doelen te realiseren en te bereiken, zijn vaardigheden die ook buiten het zwembad kunnen en zullen worden gebruikt. Tijdens een vakantie kun je tevens gebruik maken van een zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een open zwembad in een luxe hotel. Of je kan een Villa met zwembad huren door optimaal gebruik te maken van het feit dat het van jouw is, wat resulteert dat het privé.

Zwemmen maakt je slimmer

Regelmatige lichaamsbeweging, zoals zwemmen, verbetert de geheugenfunctie en het denkvermogen. Dit is niet alleen goed voor de klas en het werk, maar het is ook gunstig voor ons naarmate we ouder worden. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert ontstekingen en insulineresistentie in de hersenen, wat de groei van nieuwe hersencellen bevordert. Zwemmen verbetert ook de stemming, angst en stress, waardoor het vermogen van de hersenen om efficiënter te denken toeneemt.

Zwemmen leert teambuildingvaardigheden

Zwemmers in teams of in zwemlessen hebben betere teambuildingvaardigheden. Zwemmers leren samenwerken, elkaar aanmoedigen, communiceren en leiders worden. Al deze vaardigheden vertalen zich in effectieve leiders op volwassen leeftijd. Teambuildingvaardigheden stimuleren samenwerking, doelgerichtheid, inspiratie, strategieontwikkeling en coördinatie, die allemaal resulteren in succesvolle carrières en professionele relaties.

Zwemmen is goed voor astma

Zwemmen is geweldig voor mensen die lijden aan chronische longaandoeningen zoals astma. Astmapatiënten, vooral degenen met door sport veroorzaakt astma, kunnen problemen krijgen omdat het verlies van warmte en vocht in de bronchiën ervoor zorgt dat de buizen samentrekken. Dit gebeurt als de lucht buiten droog en/of koud is. Zwemmen is de beste oefening voor astmapatiënten omdat het vocht uit het water het vocht vervangt dat wordt verdreven tijdens krachtig ademen.