Autovakantie in een vakantiehuis trends

Autovakantie! Ja, maar dan wel dichterbij

We blijven onverminderd vaak met de auto op vakantie gaan naar Zuid Europa. Er is echter wel een duidelijke trend zichtbaar waarin te zien is dat de Nederlander een vakantiehuisje dichter bij huis zoekt. Er worden ongeveer15% meer vakantiehuizen in het noorden van Frankrijk en Italië worden geboekt. De Nederlander lijkt minder bereidt te zijn om lange afstanden te rijden naar hun vakantiebestemmingen.

Wat zijn dan de populaire autovakantiebestemmingen in 2014?

Uit de cijfers blijkt dat Toscane, Normandië, Provence, Costa Brava en de Bloemenrivièra de meest populaire vakantiehuis bestemmingen zijn. Regio’s zoals de Elzas, Bretagne en het merengebied in Italië winnen aan populariteit.

Autovakantie voor de last minutes

Een andere misschien wel voor de hand liggende trend die uit de cijfers naar voren komt is dat reizigers die met de auto naar de vakantiebestemming rijden steeds vaker een last minute vakantiehuis boeken. Een logische trend omdat men met de auto redelijk flexibel is, zelf naar de bestemming rijdt en dus geen vliegtickets hoeft te boeken.

We nemen het navigatiesysteem mee op vakantie!

Misschien is dit niet meer voor iedereen voor te stellen, maar nog niet zo heel lang geleden vertrokken we niet met de auto naar de vakantiebestemming voordat we uitvoerig de wegenkaart hadden bestudeerd. Tegenwoordig nemen we steeds vaker een navigatiesysteem mee op vakantie. Het aantal klanten dat een navigatiesysteem meenemen op vakantie is met maar liefst 12% gestegen.

We boeken de vakantie steeds vaker op de tablet en mobiel

Steeds meer vakanties zijn de afgelopen jaren geboekt via tablet en mobiel. De consument heeft de tablet en ook mobiel definitief omarmd om naast het zoeken van vakanties ook hun vakantie definitief te boeken.