Met de auto op vakantie naar Texel

Voor wie met de auto op vakantie naar Texel wil gaan.

Texel heeft net zoals Ameland en Schiermonnikoog een grote aantrekkingskracht op ons. Wie als Nederlander nog nooit op Texel is geweest, mist wat. De meeste mensen die een weekendje Texel boeken, reizen met de auto. Of je nu in Limburg, Gelderland, Overijssel of Friesland woont, Texel is met de auto goed bereikbaar ook al kan de reistijd vanuit Zuid-Nederland wel oplopen tot 3 á 5 uur. Je hebt in Nederland immers te maken met files, wegwerkzaamheden en langere reistijden in bepaalde weekenden. Daar komt bij dat als je een vakantiehuisje in Texel gehuurd hebt, je meestal op vrijdag pas na 15.00 uur in het huisje terecht kunt en er tussen 12.00 uur en 15.00 uur extra vakantieverkeer op de weg is. Toch is met de auto op vakantie naar Texel gaan razend populair.

Met de veerboot van Den Helder naar Texel.

Als je met de auto tot en met je vakantiebestemming in Texel wilt reizen, dien je met de veerboot van Den Helder naar Texel te varen. De veerdienst van Den Helder naar Texel en weer terug wordt verzorgd door Teso. In de meeste seizoenen vaart de grote veerboot eens per half uur. Op de veerboot kan de auto mee en zo is een autovakantie Texel ook nog eens comfortabel en makkelijk. In de meest gevallen kan je de auto voor of naast je gehuurde vakantiewoning in Texel parkeren.  Je kunt natuurlijk ook de auto in Terschelling laten staan en op Texel fietsen huren. Is goedkoper en sportiever.  Soms kan je een vakantiehuis Texel huren waarbij er fietsen in de huursom zitten. een weekendje Waddeneilanden met de fiets is heerlijk.

Een vakantiehuis Texel met omheinde tuin huren.

Voor wie een weekendje met de hond Texel boekt, kan het interessant zijn een vakantiehuis met omheinde tuin te huren. In Texel, Ameland en Schiermonnikoog zijn diverse vakantiehuisjes en hondenbungalows met goed afgesloten tuin te huur. Ze zijn ideaal voor een lang weekend met de hond.  Meestal kan je de auto bij je huisje parkeren. Heb je een bungalow op één van de vakantieparken Texel gehuurd, is er meestal een centrale parkeerplaats om je auto te parkeren. Je kunt hier een vakantiehuis omheinde tuin Texel boeken.  Houd er rekening mee dat er in de maanden juli en augustus veel vraag is naar autovakanties Texel. Een last minute Texel is dan niet aan de orde. Het is ook ontzettend leuk om een weekendje met hond op Texel door te brengen. Je vindt op dit Waddeneiland vele vakantiehuis waar honden zijn toegestaan.