Last minute autovakantie

Last minute autovakantie, vrijheid en blijheid.

Als je een last minute vakantie wilt boeken en helemaal vrij zijn, is een last minute autovakantie een goed idee. Je moet dan wel over een in goede conditie zijn auto bezitten of een auto huren. Maar dat laatste is duur. Zeker als je langer dan 7 dagen op reis gaat, is een huurauto geen goed plan. In deze blog sommen wij de voor- en nadelen op van autovakanties en de voor- en nadelen van last minute vakanties in het algemeen.

Voordelen van autovakantie last minutes.

Als je een autovakantie boekt, kan je profiteren van de volgende plus punten. Je bent op ieder moment vrij om te vertrekken en weer naar huis te gaan. Vrijheid, blijheid dus. Je kunt tot één meter voor je vakantieadres rijden. Je kunt meer mensen en veel bagage meenemen. Naarmate er meer mensen in de auto zitten, wordt het per persoon goedkoper. Ook de hond kan in de auto mee. Dat is veel minder eenvoudig in een bus, trein of vliegtuig. Eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen kan je gemakkelijk uitstapjes maken. De auto en routeplanner brengen je waar je wilt.  Bij een calamiteit, bijvoorbeeld ongelukje, ben je zo bij een arts, apotheek of ziekenhuis. Er zijn nog veel meer voordelen te bedenken die aan een last minute autovakantie vastzitten. Het belangrijkste voordeel. Als je een interessante aanbiedingen hebt gezien en je kunt morgen al vertrekken dan is de auto je beste vriend. Nu de nadelen.

Nadelen last minute autovakantie.

Johan Kruijf zei het al Aan ieder voordeel kleeft een nadeel en aan ieder nadeel een voordeel. Dat geldt ook voor auto vakanties in het algemeen en last minute reizen in het bijzonder. Als je vandaag profiteert van een last minute aanbieding en morgen of overmorgen al wilt vertrekken, moet de je auto in korte tijd in goede conditie brengen, oliepeil nakijken en banden op de juiste spanning brengen. Ook voldoende koelvloeistof is belangrijk. Als je zelf niet technisch bent, heb je misschien een garage nodig. Een ander nadeel van een autovakantie is dat je in een file kan komen te staan of pech onderweg krijgt. Zorg daarom altijd dat je een pech onderweg abonnement op een hulpdienst hebt en voor pech onderweg verzekerd bent. Kijk zo ie zo of je autoverzekering voldoende dekking geeft voor een vakantie en sluit eventueel een reisverzekering en ongevallen verzekering af. Zo ga je veilig en goed verzekerd op vakantie.